Щорічна акція «16 днів проти насильства».

У Ветеринарному НВК «ЗШ-ДЗ» протягом листопада-грудня була проведена щорічна акція «16 днів проти насильства».

Відповідно до Плану заходів з проведення Національної кампанії "Стоп насильству!", Україна щорічно приєднується до Міжнародної правозахисної акції «16 днів проти насильства». Цього року акція тривала з 23 листопада по 11 грудня. Взяли в ній участь і учні нашої школи.

Акція має за мету привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році.

Основні дати, що входять до неї:

25 листопада - Міжнародний день ООН з викоренення насильства щодо жінок – присвячений сестрам Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури Трухильо у Домініканській Республіці у 1960 році;
01 грудня
- Всесвітній день боротьби із СНІДом. Вірус імунодефіциту людини та синдром набутого імунодефіциту стрімко поширюється у всьому світі;
10 грудня
- День прав людини. Уряди країн-членів ООН 10 грудня 1948 року визнали права людини "на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків", підписавши Загальну декларацію прав людини.

В рамках цієї акції в нашій школі пройшов цілий ряд заходів.

На другому поверсі були розташовані стінгазети, виготовлені кожним класом на тему "Насиллю - Ні!".

В шкільній бібліотеці працювала виставка літератури про права людини.

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом, тому був проведений виховний захід "ЗУПИНИМО СНІД", під час якого учні були детальніше ознайомлені з цією проблемою, що кожного дня поширюється Україною..

10 грудня відзначається день захисту прав людини, тому години спілкування були присвячені саме цій даті.

/Files/images/den_pratsvnika_slskogo_gospodarstva/IMG_0325.JPG

/Files/images/Фото-0207.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 253