Повернутися до звичайного режиму

Відзначення Дня пам’яті та примирення

Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років” в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції; засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму; увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності , 6 травня у Ветеринарному НВК розпочався з хвилини мовчання.

В знак пам'яті про події Другої світової війни, вшанування подвигу українського народу, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам'яті про загиблих, учні та вчителі одягнули значок-символ «Червоний мак». Всі діти та працівники закладу зібралися в актовій залі на інформаційну годину «Прагнення до свободи – вчора, патріотизм і нездоланність – сьогодні, гідна Україна – завтра». Перед присутніми виступив учитель історії Філатов Олексій Олексійович з міні-лекцією. Після інформаційної години відбулася урочиста хода до Парку слави села Ветеринарного з покладанням квітів до братської могили загиблих в роки Другої світової війни. Учні відчули скорботу, хвилювання тих, хто не повернувся до рідних домівок. Хвилина мовчання примусила замислитись кожного над тим, яких втрат принесла та жорстока боротьба з фашизмом. Адже, майже в кожній сімї є ті, хто не повернувся...

/Files/images/tijden_ukr_movi/IMG_1524.JPG

/Files/images/tijden_ukr_movi/IMG_1493.JPG

/Files/images/tijden_ukr_movi/IMG_1506.JPG

/Files/images/tijden_ukr_movi/IMG_1538.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 155