зустріч між учнями НВК та прикордонниками

Захист Вітчизни, незалежності і територіальної цілісності України є священним обов’язком кожного її громадянина. Збройні Сили України є необхідною умовою забезпечення суверенітету нашої держави та недоторканості її кордонів.

Готовність Збройних сил України до виконання своїх функцій значною мірою залежить від особового складу, зокрема підготовленості молоді до захисту Батьківщини. Ефективне та якісне виконання молоддю цього громадського обов’язку можливе лише за наявності в неї початкових знань, умінь і навичок із загальновійськових дисциплін. Така вимога зумовлена суттєвою специфікою військової служби: граничною напруженістю всіх систем організму молодої людини, максимальним проявом при психофізіологічних і фізичних якостей та здібностей, суворою регламентацією життєдіяльності військовослужбовця, специфічністю його взаємовідносин із колегами та військовим колективом. У Ветеринарному НВК приділяється багато уваги аспектам розвитку учнівської молоді щодо національно-патріотичного виховання учнів. Тому між адміністрацією закладу та прикордонниками Східного регіонального управління Харківського прикордонного загону відділу ДПС «Козача Лопань», відділом прикордонної служби Дергачі Харківського прикордонного загону Державної Прикордонної Служби України встановлено тісні дружні стосунки та співпраця. Неодноразово проходили зустрічі, заняття прикордонників та учнів закладу. Проводяться навчальні екскурсії до прикордонних загонів.
26.01.2017 року відбулась зустріч між учнями НВК та прикордонниками, на чолі із заступником начальника відділу ДПС «Козача Лопань» старшим лейтенантом Бєляєв Олександр Володимирович, який провів лекцію та ознайомив дітей з особливостями служби прикордонників.
Кiлькiсть переглядiв: 129